Адлер институт България е основан през 2019 година. Създатели са Гергана Маркова, PhD и Драгомира Павлова. Създаването му е вдъхновено от Българското общество по индивидуална психология и най-големият институт по индивидуална психология в света „Adler Institute of Israel”. Двата института развиват много близки отношения в годините, имат съвместни участия в Дните на индивидуалната психология през 2018 и 2019 година.

Институтът работи в съответствие с общоприетото разбиране на световните професионалисти и разглежда семейството като източник на социална устойчивост. Вкъщи детето получава ценности, убеждения, умения и норми- основите на човешките отношения. С влиянието на родителите си децата ще развиват своя субективен начин на живот.

Демократичното общество трябва да инвестира в родителите и семейство, за да отгледа поколение възрастни, които са отговорни, имат социален афинитет, съпричастност към другите и взаимно уважение.

Ние вярваме, че всичко започва у дома и затова наше задължение е да подхранваме, укрепваме и върнем отговорността на родителите за възпитанието на следващото поколение.

Програмите за обучение на Института предлагат професионални знания и обучение за родители и специалисти. Може да ги откриете ТУК.

Д-р Гергана Маркова

Д-р Гергана Маркова

Основател е на Академия за ранно детско развитие и центрове „Бобче Топче“, Стара Загора и София, частна детска градина, София и Адлер Институт България.

IMG_973да3

Драгомира Павлова

Основател на частна детска градина «Бобче Топче», гр. София и Адлер Институт България.